01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

1/1

 URBAN DESIGN      HOSPITALITY      RESIDENTIAL      COMMERCIAL      EDUCATION      SPORTS      INTERIORS    DESIGN MANAGEMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

1/1
1/1
YH1
YH1

YH1
YH1

1/1
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

1/1
BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg
1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg

BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1/2
21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

1/1
TBH1.jpg
TBH1.jpg

02 Beach House Resort.jpg
02 Beach House Resort.jpg

TBH1.jpg
TBH1.jpg

1/2
R4
R4

3
3

BW1
BW1

R4
R4

1/7
01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

1/1
01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

1/1
nestle
nestle

Nestle-01
Nestle-01

Nestle
Nestle

nestle
nestle

1/5
1/5
INNOVATIVE HOUSING
 
Innovative Housing Estate, Underground car parking 
 
 
PROJECT TYPE - Residential
CLIENT - Ipotec Corporation,
LOCATION – Novocheboksarsk, Chuvashia, Russia
SERVICES - Concept Design, Technical Design
SIZE - 2,000 m² / 21,520 ft²
VALUE - $4.5M 
STATUS - planning
DESIGN: G. Zarian whilst at Aecom

 

 

 

 

 

The brief requirements were to design innovative housing units meeting the highest energy efficiency standards and also utilising specific the building materials produced locally based on nanotechnologies. To make the most of the site orientation, the building was placed on the north-south axis for maximum solar gains and minimum heat losses. The chosen building configuration also secures ample daylight and allows for sufficient natural ventilation to all apartments. The full-height glazed balconies acting as a buffer zone for the hot summers and cold winters. The building was configured in such a way that the height performance integrated solar panels on the roof could be faced directly to the south at the optimum angle to achieve higher PVP efficiency. The majority of the specified building materials, such as the structural concrete, insulation panels, external and internal lighting fixtures, and integrated roof solar panels either were entirely or partially produced in Russia using nanotechnologies. Along with the smart technologies, also the "passive house principles" were successfully implemented. The building design was aimed to receive a BREEAM Excellent.