01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

1/1

 URBAN DESIGN      HOSPITALITY      RESIDENTIAL      COMMERCIAL      EDUCATION      SPORTS      INTERIORS    DESIGN MANAGEMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

1/1
1/1
YH1
YH1

YH1
YH1

1/1
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

1/1
BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg
1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg

BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1/2
21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

1/1
TBH1.jpg
TBH1.jpg

02 Beach House Resort.jpg
02 Beach House Resort.jpg

TBH1.jpg
TBH1.jpg

1/2
R4
R4

3
3

BW1
BW1

R4
R4

1/7
01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

1/1
01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

1/1
nestle
nestle

Nestle-01
Nestle-01

Nestle
Nestle

nestle
nestle

1/5
1/5
NESTLE HQ MOSCOW
 
 
NESTLE headquarters fit-out, Class A offices 
 
 
PROJECT TYPE - Commercial, Workplace, Office fit-out, Interior
CLIENT - Nestle
LOCATION - Moscow
SERVICES - All design stages
SIZE - 6,000 m²/ 64,580 ft²
VALUE - $12.5 M 
STATUS - Built

 

 

 

 

This project started with the extensive brief development process, immersing in the company's ethos, operations nature, group dynamics, department adjacencies for defining their space requirements as appropriate. The six floors occupied by Nestle were designed to provide an open plan office space with adaptable floor plan arrangements allowing for future expansion. The floor layouts provide uncluttered office space, conducive to effective teamwork, and convenient circulation. As the base building floor plate was too long, the two open spiral staircases were introduced on either end of the floor plate to provide shorter circulation routes and also encourage using the open stairs instead of the lifts and fire safety stairs.