01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

01 ZIL Mixed-use Development .jpg
01 ZIL Mixed-use Development .jpg

1/1

 URBAN DESIGN      HOSPITALITY      RESIDENTIAL      COMMERCIAL      EDUCATION      SPORTS      INTERIORS    DESIGN MANAGEMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

ФОТОМОНТАЖ 2.jpg
ФОТОМОНТАЖ 2.jpg

1/1
1/1
YH1
YH1

YH1
YH1

1/1
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

01 Torpedo Mixed-use Development .jpg
01 Torpedo Mixed-use Development .jpg

1/1
BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg
1 U2 Mixed-Use Development copy.jpg

BOH5 copy 2
BOH5 copy 2

1/2
21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

21_03_red (2)_edited
21_03_red (2)_edited

1/1
TBH1.jpg
TBH1.jpg

02 Beach House Resort.jpg
02 Beach House Resort.jpg

TBH1.jpg
TBH1.jpg

1/2
R4
R4

3
3

BW1
BW1

R4
R4

1/7
01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

01 Chivashia Inovative housing.jpg
01 Chivashia Inovative housing.jpg

1/1
01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

01 Salans Bruxels.jpg
01 Salans Bruxels.jpg

1/1
nestle
nestle

Nestle-01
Nestle-01

Nestle
Nestle

nestle
nestle

1/5
1/10
SCHOOL OF PHARMACY, RCSI,
DUBLIN
 
RCSI, School of Pharmacy and Research facilities and Laboratories 
 
 
PROJECT TYPE - Education and Research
CLIENT - The Royal College of Surgeons in Ireland 
LOCATION - Dublin
SERVICES – All Design Stages
SIZE - 3,100 m² / 33,370 ft²
VALUE - €9M
STATUS - Built
Photos - Gerry O'Leary

 

 

 

 

 

 

The Brief required accommodating new research and educational facilities for the School of Pharmacy of the Royal College of Surgeons supplementing the existing RCSI buildings in Dublin City Centre. The design derived from a comprehensive analysis of the client requirements, taking into account the complexity of the planning policies and constraints in terms of the scale, height and plot ratio. The building has a rectangular plan with two staircases placed on the opposite corners, linked via internal corridors, providing legible horizontal and vertical circulations. The fully glazed corner of the main staircase is directed to the existing RCSI building, creating an important visual link between the two. Articulating its structural elements, juxtaposing the building forms, materials and textures delivered its dynamic architectural image. The building organically blends into the surrounding urban environment fabric and yet represents an accomplished architectural statement in its own right. The building received RIAI Irish Architecture Award-Exhibition 2005.